حضرت آيت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب ضمن بيان روشنگری های 'عمار ياسر' در فتنه و جنگ صفين فرمودند: گاهی سكوت كردن، كنار كشيدن و حرف نزدن، كمك به فتنه است. در فتنه همه بايستی روشنگری كنند و بصيرت داشته باشند.
بعضی ها در فضای فتنه، این جمله 'كن فی الفتنه كابن اللبون لا ظهر فیركب و لا ضرع فیحلب' (در فتنه ها، هم چون شتر دو ساله باش، نه پشتی دارد كه سواری دهد و نه پستانی تا او را بدوشند) را بد می فهمند و خیال می كنند معنایش این است كه وقتی فتنه شد و اوضاع مشتبه شد، بكش كنار!
اصلا در این جمله این نیست كه 'بكش كنار'. این معنایش این است كه به هیچ وجه فتنه گر نتواند از تو استفاده كند؛ از هیچ راه. 'لا ظهر فیركب و لا ضرع فیحلب'؛ نه بتواند سوار بشود، نه بتواند تو را بدوشد؛ مراقب باید بود.
در جنگ صفین ما از آن طرف عمار را داریم كه جناب عمار یاسر دائم مشغول سخنراني است؛ این طرف لشكر، آن طرف لشكر، با گروههای مختلف؛ چون آنجا واقعا فتنه بود دیگر؛ دو گروه مسلمان در مقابل هم قرار گرفتند؛ فتنه عظیمی بود؛ یك عدهای مشتبه بودند.
عمار دائم مشغول روشنگری بود؛ این طرف می رفت، آن طرف می رفت، برای گروههای مختلف سخنرانی می كرد- كه اینها ضبط شده و همه در تاریخ هست- از آن طرف هم آن عدهای كه 'نفر من اصحاب عبد اللَّه بن مسعود ...' هستند، در روایت دارد كه آمدند خدمت حضرت و گفتند 'یا امیرالمومنین- یعنی قبول هم داشتند كه امیرالمومنین است- انّا قد شككنا فی هذا القتال'؛ ما شك كردیم. ما را به مرزها بفرست كه در این قتال داخل نباشیم!
خوب، این كنار كشیدن، خودش همان ضرعي است كه 'یحلب'؛ همان ظهری است كه 'یُركب'! گاهي سكوت كردن، كنار كشیدن، حرف نزدن، خودش كمك به فتنه است. در فتنه همه بایستی روشنگری كنند؛ همه بایستی بصیرت داشته باشند.
* از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری (دوم مهر 1388(
ما را در صفحات مجازی زیر دنبال کنید.
کانال تلگرام معاونت فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد
پیام رسان ایتا معاونت فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد