آیین اختتامیه جشنواره ادبی فرهنگی هنری دانشگاهیان همراه با تقدیر از روسا و معاونان فرهنگی اجتماعی دانشگاه های مجری و دانشجویان برگزیده روز چهارشنبه ۶ اسفند ماه 1399 در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد. در این مراسم که دکتر محمد کافی رئیس و دکتر حمید رضا طاهری معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، روسا و معاونان فرهنگی اجتماعی دانشگاههای مازندران، شهرکرد، شهید چمران اهواز، و کردستان شرکت داشتند، گزارشی از فعالیتهای دبیرخانه بخشهای مختلف این جشنواره ارائه شد.
دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم گفت: با تلاش حوزههای مختلف آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، دانشگاه فردوسی مشهد توانست به حیات پویای خود ادامه دهد و همچنان در جشنوارههای مختلف مانند جشنواره حرکت، رویش و قرآن و عترت بسیار تاثیرگذار شرکت کند.
وی عنوان کرد: در جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان، دانشگاه فردوسی مشهد، برگزاری محور خلاقیت و ایدهپردازی را برعهده داشت. در این محور ایدهپردازان در موضوعات کرونا و شهروندی، کرونا و همدلی، کرونا و تغییر سبک زندگی و کرونا و ایثارگران حوزه درمان به فعالیت و رقابت پرداختند.
دکتر کافی افزود: ۳۵ ایده از ۱۱ استان به دبیرخانه این جشنواره ارسال گردید که از این میان ۱۳ ایده انتخاب و سه ایده مشمول دریافت جایزه شد.
لازم به ذکر است پیش از سخنان رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری با قدردانی از اقدامات معاونت فرهنگی این وزارت و دانشگاههای کشور در دوران همهگیری بیماری کوئید ۱۹ گفت: در دوران حساس یکسال گذشته که کشور درگیر همهگیری بیماری کرونا بود، از منظر جوانان و دانشگاهیان نگاهی نو از زوایای مختلف به این مسئله شد و با به اشتراکگذاری تجربیات و مسائل مختلف فرهنگی، امکان خلاقیت و نوآوری در بسیاری از زمینهها فراهم شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امسال جشنوارههای فرهنگی، هنری به دلیل غیرحضوری بودن در سطح وسیعتر و گستردهتری مورد استقبال و مشارکت دانشجویان نسبت به سالهای گذشته قرار گرفت، افزود: در دانشگاهها معاونت فرهنگی و اجتماعی را به عنوان حوزه ای مهم و اصلی میدانیم و در ادغام معاونت فرهنگی با دانشجویی که در برخی از دانشگاهها اجرا و در برخی نیز در آینده انجام خواهد شد، اولویت و محوریت با معاونت فرهنگی اجتماعی است. برنامه آینده ما این است که سازمان امور دانشجویان متولی امور رفاهی دانشجویان در دانشگاه ها نیز باشد. دکتر غلامی تصریح کرد: شرکت در جشنواره های فرهنگی و هنری نمونه بارز علاقهمندی دانشجویان به فعالیت های فرهنگی اجتماعی است. دانشجویان بسیاری داشتهایم که فارغ از حوزه تخصصی خود در مسیر فعالیت های داوطلبانه هنری ادبی خوش درخشیده و بنام شدهاند.
دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در این مراسم با بیان اینکه از روزهای آغازین همه گیری کرونا، شاهد حرکتهای خودجوش جامعه دانشجویی و اساتید دانشگاه برای اجرای پویشها و ساماندهی شرایط بودیم، افزود: در تعریف اولیه از انجام پویشها مسئولیت اجتماعی برای هر فرد اینگونه تعریف شد که هر شخص حداقل به ۱۰ نفر از افراد اطراف خود آگاهیهای لازم را جهت مراقبت بدهد و در فاز دوم با هماهنگی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افراد خواسته شد که به شکل داوطلبانه در پویشهای تخصصی ثبتنام و فعالیت کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه تصریح کرد: در فاز سوم حوزههای فرهنگی بر مبنای هوشمندی به حل مشکلات پرداختند و فعالیتهای فرهنگی مجازی آغاز به کار کردند و سعی شد کلیه فعالیتها برای آیندگان ثبت و ضبط و گزارش آن در اختیار همگان قرار گیرد.
به گفته دکتر غفاری، در فاز آخر نیز که برگزاری جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان بود باعث تحرک و پویش جدیدی میان دانشجویان گردید و موضوعات مختلفی برای دانشگاهیان تعریف شد؛ فعالیتهای ادبی، شعر و داستان به دانشگاه مازندران، هنرهای تجسمی به دانشگاه شهر کرد، ایدهها و خلاقیتها به دانشگاه فردوسی مشهد، هنرهای آوایی به دانشگاه کردستان و فیلم و هنرهای نمایشی به دانشگاه شهید چمران اهواز واگذار شد.
گفتنی است در پایان این مراسم از برگزیدگان این جشنواره تقدیر بهعمل آمد.
اخبار ما را در صفحات مجازی زیر دنبال کنید.
کانال تلگرام معاونت فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد
پیام رسان سروش معاونت فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد
پیام رسان ایتا معاونت فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد