در بیانیه پایانی شصت و چهارمین نشست معاونین دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور که به مدت دو روز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد؛ بر تداوم رشد علمی کشور، توجه هدفمند مسئولان اقتصادی به حوزه دانشجویی، تطابق انتظارات دانشجویی با امکانات موجود،تشکیل رستورانهای مکمل در دانشگاهها، تعامل با شوراهای صنفی دانشجویی و ارتقای نقش کانون های دانشجویی همیار سلامت تاکید شد.
به گزارش خبرنگار معاونت فاد به نقل از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
بیانیه پایانی شصت و چهارمین نشست سراسری معاونین دانشجویی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور
دانشگاه علامه طباطبائی شهریور ماه 98
شصت و چهارمین نشست سراسری معاونین دانشجویی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور در آستانه ماه محرم و عاشورای حسینی در حالی آغاز شد که دانشگاهیان کشور همپای ملت مسلمان ایران آن قیام حماسه ساز را به سوگ نشسته و با الهام از ویژگیهای بارز آن همچون صبر، استقامت و پایداری در مقابل یزیدیان جهان به سرکردگی آمریکا با عزمی راسخ ایستاده و مدافع آرمانهای انقلاب اسلامی ، پیرومنویات رهنمودهای مقام معظم رهبری می باشیم .
ما معاونین دانشجویی دانشگاه ها از ملت بزرگ ایران و به ویژه دانشجویان عزیز و شجاع می خواهیم تا پیروزی کامل جبهه مقاومت در مقابل استکبار جهانی استقامت و پایداری خود را تداوم بخشند.
در این نشست پس از بحث و بررسی در خصوص مسائل حوزه دانشجویی موارد ذیل را قابل طرح می داند:
1-سال تحصیلی جدید علیرغم همه مشکلات و تنگناهای مالی که به دلیل تحریم و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران اسلامی ایجاد شده باید حرکت علمی دانشگاه ها به عنوان اصلی ترین رکن توسعه همه جانبه کشور همچنان تداوم یابد و معاونین دانشجویی دانشگاه ها آمادگی خود را در این راستا اعلام می نمایند.
2-از آنجائیکه تحریمهای جنایتکارانه آمریکا مشکلاتی را برای اقتصاد کشور و تشدید تورم ایجاد کرده، از مسؤلین حوزه اقتصاد کشور به ویژه سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانه ها درخواست می کنیم تا با برنامه ریزی دقیق و منسجم کمکهای هدفمند و مؤثری به حوزه دانشجویی کشور نموده تا از وارد شدن هرگونه خللی به حرکت علمی کشور جلوگیری شود و آینده سازان فردای ایران اسلامی بتوانند جهاد علمی همه جانبه خود را در مسیر توسعه را تداوم بخشند.
3-از دانشجویان عزیز و پیشرانهای علمی کشور انتظار داریم با درک شرایط حساس و ویژه ای که کشور اسلامی ما در آن قرار دارد و نیز با هوشیاری و صبر انقلابی مطالبات صنفی خود را منطبق با این شرایط تنظیم نموده و با واقع نگری نسبت به امکانات دانشگاه ها مدیران حوزه دانشجویی کشور را در اداره هرچه بهتر دانشگاه ها یاری رسانند.
4-از رؤسای دانشگاه ها و مدیران کلان دانشگاهی می خواهیم که به عنوان یک ایده واقع بینانه و مدبرانه ایجاد رستورانهای مکمل را در دستور کار خود قرار داده و با تکیه بر کوشش و تلاش خود هرچه سریعتر نسبت به گشایش آنها اقدام نمایند. در همین جا باید از رؤسا و معاونین دانشجویی دانشگاههایی که به این مهم اقدام نموده اند تشکر و قدردانی نماییم.
5-در سالی که گذشت با تصمیم سازمان امور دانشجویان و به کمک صندوق رفاه دانشجویی طرح های زود بازده نظیر ایجاد زمین های چمن مصنوعی آغاز و با موفقیت در بخشی از دانشگاه های هدف به انجام رسید؛ که با به ثمر رسیدن پروژه های سال جاری منجر به افزایش بیش از صد هزار متر مربع فضای ورزشی در دانشگاه ها می گردد؛ ما معاونین دانشجویی دانشگاه ها ضمن تبریک به دست اندرکاران اجرای این طرح ، انتظار داریم که این اقدام موفق در سال جاری نیز تداوم داشته و شامل سایر دانشگاه های کشور و به ویژه دانشگاههای کم برخوردار گردد.
6-در بخش شوراهای صنفی معاونین دانشجویی دانشگاه ها افتخار دارند که اعلام نمایند با تعامل و هم افزایی با دانشجویان و مشارکت جمعی آنان و براساس آیین نامه و شیوه نامه شوراهای صنفی با برگزاری انتخابات سالم و موجه بیش از صد واحد شورای صنفی در دانشگاه های کشور تشکیل و براساس قانون فعالیتهای خود را آغاز کردند؛ در همین راستا ضمن عرض تشکر از تمامی دست اندرکاران این انتخابات و به ویژه دانشجویان عزیز که این موفقیت را رقم زدند، خواستار تداوم این مشارکت مثبت و تعامل و هم افزایی می باشیم.
7-طرح سیمای زندگی دانشجویی که در حوزه زیست دانشجویی کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور به شکلی گسترده اجرا شده است خوشبختانه بازتاب روشنی از لایه های مختلف این زیست را به دانشگاه ها و سایر مراجع ذیربط ارائه داده است؛در راستای افزایش کیفیت این طرح های مداحله ایو ارتقای همه جانبه آنها از روسا، مدیران و استادان دانشگاه های کشور تقاضا داریم که با همکاری و مشارکت بیشتر هم در حوزه اجرای طرح های مذکور و هم کمک به ارتقای نقش کانون های دانشجویی همیار سلامت دانشگاه ها سهم خود را در بهسازی روانی و سلامت محیط های دانشجویی ایفا نمایند.
8-ار انجائیکه شرایط جدید اقتصادی کشور تهیه برخی اقلام اساسی غذایی که به ویژه در تغذیه دانشجویی به شکلی گسترده مورد استفاده قرار می گیرد را با مشکل مواجه کرده است ، از وزاتخانه ها و سازمان های مربوطه به ویژه وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی تقاضا می کنیم که در راستای کمک به دانشگاه ها و دانشجویان تسهیلات لازم را فراهم نمایند.
لازم به توضیح است، در این گردهمایی دوروزه، ضمن بررسی سامانه سجاد و فرایندهای آن از قبیل کمیسیون موارد خاص، شورای انضباطی و دانشجوی نمونه و بررسی مسائل و آسیبهای روانی، اجتماعی در دانشگاهها (چالشها و راهکارها) و بررسی طرح ایجاد رستورانهای مکمل در دانشگاهها دو کارگاه آموزشی تبیین شیوهنامه جدید انضباطی و آئیننامه و شیوهنامه جدید انتخاب دانشجوی نمونه برگزار شد.
گفتنی است دکتر طاهری معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در حاشیه این گردهمایی در گفتگو با صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و شبکه خبر برنامهها و امکانات دانشگاه فردوسی مشهد را برای دانشجویان تشریح کرد.