معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدامات معاونت فرهنگی این وزارتخانه را در یک سال گذشته تشریح کرد.
«غلامرضا غفاری» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به عملکرد یک سال گذشته معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در دانشگاه زنجان شهریورماه ۹۷ و بخش ملی این جشنواره آبان ماه سال گذشته به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
وی با اشاره به برگزاری دومین کنگره ملی شهدای دانشجو اظهار داشت: دانشگاه فردوسی مشهد مهرماه سال گذشته این کنگره را برگزار کرد که در آن ۵۰۰ مرکز دانشگاهی از ۳۰ استان کشور حضور داشتند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورد یازدهمین جشنواره بین المللی حرکت که آذرماه سال گذشته برگزار شد، افزود: این جشنواره هم به میزبانی دانشگاه اصفهان سال گذشته با افزایش ۱۰۰ درصدی مشارکت دانشجویان برگزار شد.
برگزاری ۸۶ جشنواره رویش دانشگاهی
غفاری در مورد جشنواره کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی که مردادماه امسال برگزار میشود، خاطرنشان کرد: تاکنون ۸۶ جشنواره رویش درون دانشگاهی با مشارکت بیش از چهار هزار کانون فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی برگزار شده است.
وی دیگر فعالیت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را برگزاری یازدهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی با عنوان تیتر ۱۱ اعلام کرد و گفت: این جشنواره شهریورماه امسال به میزبانی دانشگاه تهران برگزار میشود و مهمترین رویداد مطبوعاتی دانشجویان کشور است.
این مسئول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورد برگزاری هفدهمین همایش مدیران مسئول نشریات دانشگاهی یادآور شدکه این همایش خردادماه ۹۸ با مشارکت حدود ۴۰۰ نفر از مدیران مسئول نشریات دانشگاهی کشور برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برگزاری دومین جشنواره ملی زن و علم جایزه مریم میرزاخانی را که اردیبهشت ماه امسال در دانشگاه تهران برگزار شد به عنوان یکی دیگر از اقدامات معاونت فرهنگی و اجتماعی این وزارتخانه بر شمرد.
برگزاری هشتمین جشنواره فیلم کوتاه و عکس دانشجویان سراسر کشور از دیگر اقدامات این معاونت در سال جاری است که مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به آن اشاره کرد و گفت: این جشنواره اردیبهشت ماه امسال در دانشگاه شیراز برگزار شد.
غفاری در مورد برگزاری نمایشگاه توانمندیهای دانشجویان دختر در زمینه مد، لباس و صنایع دستی که اردیبهشت ماه امسال به میزبانی دانشگاه های خلیج فارس، الزهرا، بجنورد و کوثر برگزار شد اظهار داشت: ایجاد نشاط، خودباوری در میان دختران دانشجو و پیوند دانشجویان شرکت کننده با کارآفرینان و صاحبان صنایع مرتبط مهمترین اهداف این نمایشگاه بود.
به گفته وی، راه اندازی ۱۰ بازارچه عرضه تولیدات دانشجویی با تأکید بر مشاغل کوچک و دانشجویی، گفت: این بازارچهها به میزبانی دانشگاه های ایلام، بین المللی امام خمینی، تبریز، حکیم سبزواری، خوارزمی، خلیج فارس، سیستان و بلوچستان، شیراز، کردستان، یزد در ماه های بهمن و اسفند ۹۷ برگزار شد.
تولید مجموعه پویانمایی با محوریت موضوع پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، بازطراحی پایگاه علمی، آموزشی و اطلاع رسانی پیشگیری نوین، برگزاری نشستهای هماهنگی بین دستگاهی در زمینه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، حمایت از هشتمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران، حمایت از هفتمین جشنواره ملی نقش تنپوش، برگزاری روز دانشجو در تمام دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از دیگر برنامه ایی بوده که معاونت فرهنگی در این مدت اجرا کرده است.
نشست دبیران شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه ها، ارائه دستاوردهای قرآنی کشور در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن کریم، برگزاری اردوهای راهیان نور کشور با مشارکت ۹۶ هزار دانشجو، برگزاری اردوهای رضوی مشهد مقدس با مشارکت ۸۰ هزار دانشجو، حمایت و پشتیبانی از برنامه های موسم اربعین، طراحی سامانه جامع آموزش مجازی معاونت فرهنگی و اجتماعی، برگزاری پنجاه و یکمین نشست سراسری معاونان فرهنگی اجتماعی و فرهنگی دانشجویی دانشگاه ها هم از دیگر برنامههای این نهاد دانشگاهی بوده است.
برگزاری شصت و هفتمین نشست سراسری مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها، برگزاری بیش از ۳۰ نشست تخصصی در مناطق ده گانه دانشگاهی و برگزاری نشست شورای هماهنگی رؤسا و معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای دخترانه با هدف ساماندهی و انسجام بخشی فعالیتهای فرهنگی از دیگر اقدامات این معاونت در طول یک سال گذشته بوده است.