نشست مديران و معاونان دانشجويي و فرهنگي دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي منطقه 9 كشور در 19 مرداد ماه 1396 در محل تالار رودكي دانشگاه فروسي مشهد برگزار شد .
دكتر كافي رييس دانشگاه فردوسي مشهد در جريان افتتاحيه اين نشست ، ضمن عرض خيرمقدم به مهمانان جلسه بيان كرد:بسيار خوشحالم كه ميزباني اين گردهمايي جامع به دانشگاه فردوسي مشهد سپرده شده و ما حوزه هاي مختلف دانشجويي را در كنار هم مي بينيم.
وي ادامه داد:ما در دانشگاه فردوسي جلسات مختلفي را به صورت جداگانه برگزار كرديم ولي اينكه ما گرد هم بياييم و اين حوزه ها را به صورت جامع برگزار كنيم بسيار خوشايند است.
رييس دانشگاه فردوسي ضمن تقدير و تشكر از حاضران در نشست ، براي حضور در انتخابات 29 ارديبهشت ماه افزود: بيشترين بخش از بدنه ي دانشگاه ها كه درگير انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي شهر و روستا بودند ،حوزه ي معاونت دانشجويي و فرهنگي بوده است.
وي در ادامه تاكيد كرد:اگر بخواهيم به اهميت و نقش حوزه ي دانشجويي و فرهنگي اشاره كنيم مي توانيم بگوييم كه شخصيت شهروندي ، فرهنگي ،سياسي ، اداري و بسياري از شعون اجتماعي و فرهنگي دانشجو و دانش اموخته ي دانشگاه شكل مي گيرد.وي در اين خصوص ادامه داد: درست است كه تخصص در كلاس ها و ازمايشگاه ها ارائه و تدريس مي شود ولي تمرين شهروندي و زندگي اجتماعي فقط در حوزه ي دانشجويي و فرهنگي شكل مي گيرد.
رييس دانشگاه فردوسي مشهد ضمن بيان خاطره دوران دانشجويي خود ، بيان كرد: خاطرات دوران دانشجويي از ذهن انسان پاك نمي شود و هر خاطره به صورت دراز مدت در ذهن انسان مي ماند.در اين دوره يك اتفاق معمولي براي انسان سرمشق و سرلوحه مي شود.
وي تصريح كرد: شعور سياسي ،اجتماعي و شهروندي كه در دانشجويان ايجاد شده نتيجه ي دست رنج و تلاش تك تك شماست .اگرچه درست است كه با وجود كمبود ها و محدوديت ها نمي توان دانشجويان را راضي نگه داشت.
وي ادامه داد:محدوديت در حوزه ي فرهنگي ،دانشجويي ،اجتماعي زياد است اما دانشجويان انقدر خردمند و اگاه اند كه شرايط را درك مي كنند.
رييس دانشگاه فردوسي همچنين تاكيد كرد : اميدوارم بتوانيم با انگيزه و صبر جوانانمان را براي اداره ي اين مملكت تربيت كنيم .
دكتر كافي در پايان اظهار كرد: اميدوارم در اين جلسه ي باشكوه كه چهره هاي فرهنگي ،دانشجويي،مشاوره و ... را كه در كنار هم ميبينيم، بتوانيم ميزبان خوبي باشيم.
دكتر صديقي معاون وزير علوم تحقيقات و فناوري و رييس سازمان امور دانشجويان ، ضمن عرض سلام و خير مقدم به حاضران بيان كرد : با توجه به اولين نشست مشترك مديران دانشجويي و فرهنگي ، ابتكار اين فكر و ايده كه همكاران فرهنگي و دانشجويي جلسات مشترك داشته باشند به اين دليل است كه وظايف اين دو حوزه كاملا وابسته به يكديگر است . قبل از ادغام تشكيلاتي ، وحدت فكري و كاري به لطف خدا در همه ي دانشگاه ها وجود دارد . اما وحدت تشكيلاتي كه در اوايل اين دوره در وزارتخانه مطرح شد، به دليل حجم هماهنگي هاي ستادي كه بايد صورت گيرد در شرايط كنوني ضروري نيست و متناسب با شرايط جمعيتي ، قدمت و شرايط منطقه و درصورت مصلحت دانشگاه مي تواند صورت گيرد .
صديقي در ادامه افزود : يك معاونت مقتدر در دانشگاه بهتراز وجود دو معاونت در دانشگاه است ، گاه اين انسان ها هستند كه به پست ها ارزش و اهميت مي بخشند ، افرادي هستند كه درپست هاي پايين تر قراردارند اما به اندازه معاونت فعاليت مي كنند . اهميت دادن به برنامه ها و مسائل ضرورتا به تشكيلات وابسته نيست و ارتباط كاري دو حوزه فرهنگي و دانشجويي جدي است .
وي ضمن اشاره به خدمات ارائه شده به دانشجويان گفت : دريك مقطع زماني در شروع دولت جديد مطالبات دانشجويي اعم از صنفي و سياسي جديد تر شده است . اين دو واحد بايد باهم تلاش كنند تا پاسخگويي لازم را داشته باشند .
وي افزود : اولين گام پيشگيري است ، حتي المقدور نگذاريم كار به شرايط بحران برسد به همين دليل درون دانشگاه ها به يك ستاد بحران براي پيش بيني نياز داريم.همواره بايد متوجه اين موضوع باشيم كه مطالبات وجود دارد و بروز خواهد كرد .
دكتر ايرجي مدير كل پشتيباني امور فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم تحقيقات و فناوري ضمن عرض خير مقدم به حاضران و تقدير و تشكر از مسئولين دانشگاه فردوسي گفت : ماهيت و كاركرد دانشگاه در كشور ما با يك تاريخ پيوند خورده است كه به جهت مشكلاتي كه در نوسازي و توانمند سازي بخش هاي مختلف وجودداشته ،در ادوار مختلف آن تاريخ نياز دولت ها و كشورها بوده است زيرا كه دانشگاه مي تواند از توسعه و رشد كشور حمايت كند . در هر حال چه بخواهيم چه نخواهيم اين نهاد با سياست زاده شده است و براساس نياز و خواست دولت ها شكل گرفته است .
وي در ادامه اظهار داشت : امروزه دانشگاه با تحولات و پويش هاي فرهنگي و سياسي كشور ميوند خورده است كما اينكه در انتخابات 29 ارديبهشت همين سال بيشترين بخش حاضر و فعال را دانشجويان تشكيل دادند و با حضور آن ها پويش عجيبي در انتخابات شكل گرفت .
ايرجي خاطر نشان كرد : انقلاب اسلاني ايران پيش از هرچيز ديگري يك داعيه فرهنگي دارد و پديده اي فرهنگي است. البته اين به معني انكار برخي از ضرورت ها و كاركرد هاي اصلي دانشگاه اعم از مهارت آموزي و توليد علم و پژوهش نيست.
وي با اشاره به وجود فرصت ها وتهديدها د و نيز وجود انحرافات اجتماعي در دانشگاه بر ضرورت توجه به آن ها تاكيد كرد و گفت : علايق مختلف اجتماعي ، تغييرات نسلي و سبك زندگي كه نمايش آن را دردانشگاه با الگوهاي متنوع شاهد هستيم و علايق و گرايشات متنوع سياسي در دانشگاه ها وجود دارد كه بايد مورد توجه قرار گيرد . هم چنين كشور ما داراي تنوع فرهنگي است و متناسب با آن مطالباتي اعم از قومي و زباني و اقليت هاي مذهبي وجود دارد كه ببراي رسيدگي به آن ها و با توجه به شرايط فعلي كشور ما در منطقه لازم است تا به يك اجماع و همبستگي ملي برسيم .
در ادامه دكتر ازاد رئيس گروه مطالعات و برنامه ريزي معاونت فرهنگي ،اجتماعي دانشجويي ضمن خوشامدگويي به مهمانان جلسه بيان كرد:اميدوارم دقايقي كه در خدمت شما بزرگواران هستيم زمينه ي انتقال تجربه اي باشد كه در دانشگاه فردوسي داشته ايم.
دكتر ازاد ادغام دو معاونت فرهنگي و اجتماعي و معاونت دانشجويي در سال گذشته در دانشگاه فردوسي را ياداوري كرد و افزود: در ذيل اين معاونت چارت جديدي ارائه شد كه چهار مديريت و دو بخش كه در كنار مديران نقش راهبري دارند فعاليت مي كنند و به صورت ويژه گروه مطالعات و برنامه ريزي در اين معاونت به وحود امده است .
وي ايجاد پشتوانه ي فكري براي افزايش اثربخشي فعاليت هاي فرهنگي را از اهداف اين گروه دانست و افزود:انچه كه در بخش دانشجويي انجام مي شودبستر هاي فعاليت هاي فرهنگي است و سعي بر اين است كه از مديريت فرهنك به سوي مديريت فرهنگي و ارتقا فرهنگ مديريتي در تمامي اين بخش ها حركت شود.
دكتر ازاد در ادامه طراحي و اجراي نظام بودجه ريزي و سياست گذاري مالي در تمام بخش هاي معاونت فرهنگي ،اجتماعي ،دانشجويي را از ديگر اهداف گروه مطالعات و برنامه ريزي دانست و اعلام كرد: ما در گروه مطالعات و برنامه ريزي پس از يك سال تقريبا به ۵۰ درصد از انچه كه در وضع مطلوبمان ترسيم كرده ايم دست يافته ايم.
رئيس گروه مطالعات چ برنامه ريزي معاونت فرهنگي ،اجتماعي دانشگاه ضمن بيان گزارشي از مجموعه فعاليت هاي اين گروه بيان كرد: ما در كارگروه هايي از مديران و معاونين دانشگاه در ۲۰ سال گذشته استفاده كرده ايم و در برخي از تصميمات كلان دانشگاه با مشاركت تمامي مديران سابق و كنوني انجام مي شود.
دكتر ازاد در پايان بيان كرد: اميدوارم اين موضوع در ساير بخش هاي دانشگاه و نيز دانشگاه هاي ديگر فرهنگ سازي شودو از تمامي ظرفيت ها در خصوص پيشبرد فعاليت ها و اهداف استفاده شود.
خبرنگار :شهابي ،يعقوب پور