اداره خوابگاه‌ها

نظر به این که خوابگاه دانشجویی، به عنوان سرپناه و محیط امن برای زندگی گروهی موقت از دانشجویان، با ترکیب متنوعی از عوامل اجتماعی، انسانی، فیزیکی، روانی، زیست محیطی، و ... مجموعه‌ای زنده و فعال است. قدر یقین، اداره و تدبیر در چنین مجموعه‌ی متنوع و پیچیده، نیازمند بصیرت، دوراندیشی، خویشتن‌داری، ادب‌ورزی و توجّه به شئونات قشر دانشجو، به همراه بهره‌گیری بهینه از روش‌های علمی مدیریت راهبردی، است، لذا بر همین اساس، اهداف ذیل سرلوحه کار قرار گرفته و در اداره خوابگاه‌های دانشگاه فردوسی مشهد به کار گرفته شده است.

اهداف

• اهتمام به ایجاد مدیریت نظام‌مند با برنامه‌ریزی و بهره‌گيری از اقتصاد زمان، و سوق دادن دانشجویان به طرف نهادهای مدنی خوابگاه از قبیل شورای صنفی و ... در جهت قانون‌مند شدن دانشجویان
  • بهره‌گیری از مشارکت فعال دانشجویان در جهت حفظ و نگه‌داری خوابگاه‌ها و ارتقای سطح اخلاقی و رفتاری دانشجویان در خوابگاه
  • شناخت و پاسخ‌گویی سریع به نیازهای متنوع و کم‌تر شناخته شده دانشجویان، در حدود امکانات و مقدورات دانشگاه، بر اساس نظرسنجی‌ها و یافته‌های پژوهشی انجام شده در سطح خوابگاه‌ها
  • اتخاذ تدابیر مناسب برای رفع تنش‌ها، تأمین محیطی امن، ایجاد رابطه عاطفی با دانشجویان، و کوشش در جهت رعایت حریم فردی و اجتماعی دانشجو

وظایف

مسئولیت حفظ اموال دانشگاه،‌ اماکن تأسیسات، و اجرای مقررات عمومی خوابگاه‌ها، نظارت بر رعایت نظافت و بهداشت عمومی، مسائل انضباطی دانشجویان متناسب با آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های مربوطه بر عهده این اداره است که بر حسب چارت تشکیلاتی اداره خوابگاه‌ها، می‌تواند در اجرا و پیشبرد وظایف محوله از خدمات دانشجویان متعهد به‌صورت پاره‌وقت در قالب کار دانشجویی استفاده کند.